Rødt undertøy på årets siste dag

I disse dager bugner det av rødt undertøy i butikker og på markeder og for en nordmann virker dette kanskje merkelig, men grunnen er at på nyttårsaften er det tradisjon å bruke rødt undertøy.

Og hvorfor det? Er det bare en smart markedsføringsstrategi eller ligger det egentlig noe bak? Både i øst og vest er det tradisjon å bruke rødt mellom nyttårsaften og den første dagen i det nye året. Rødt er fargen for lidenskap, energi, styrke og mot, men betyr også lykke til. Det er en lovende farge, men også dristig. Det er den perfekte fargen for å ønske deg en ny begynnelse, et år med lykke.

De gamle kulturene visste dette godt. Det er faktisk to historier som fører til at vi går i rødt undertøy eller noe rødt, på nyttårsaften. Ifølge den orientalske tradisjonen, er det med rødt mulig å drive bort onde ånder. Rødt ble også brukt til å jage vekk og skremme en gang for alle Nian, et uhyre fra kinesisk mytologi som angriper folk og især barn. Dette er en av grunnen til at rød er fargen på klærne i viktige seremonier, for eksempel bryllup.

Og I det romerske nyttåret 31 f.Kr , fikk keiser Octavian Augustus kvinner og menn til å bære røde klær, for å symbolisere helse, fruktbarhet og kraft.

Så å bære rødt på nyttårsaften er en god ide :). Godt nyttår!

Del med andre:

Similar Posts