Torsdag 9. november – Mandag 11. november – 3 kursdager (fredag til og med søndag) i verdens vakreste by!

Går du med en bok i magen? Lurer du på hva som skal til for å skrive en bok? Har du en god idé, men sliter med å komme i gang? Bli med til Roma i juni og realiser drømmen din.

Hvis du drømmer om å skrive og utgi en bok, men trenger inspirasjon eller en dytt bak for å komme i gang, er dette kurset for deg! Bli med på inspirasjonsskrivekurs for forfattere in spe i Roma! Forkunnskaper eller påbegynt manus trengs ikke, ønsket om å skrive en bok holder lenge!

Grete Kvalheim, kursleder

Litt om kurslederen

Kursleder er Grete Kvalheim, medlem av Norsk forfatter- og oversetterforening (NFFO) og Norsk Forfattersentrum. Hun har siden 1992 utgitt 13 bøker. Disse spenner fra barnebøker til faglitteratur. De siste heter «Nettvett. Hvordan ta gode valg på nettet» (2020) og «Vett på nett – Om digital mobbing og seksuelle krenkelser» (2021). Hun driver sitt eget forlag; Bokstav Forlag i Stavanger og er en mye brukt foredragsholder og kursleder. Sist i januar 2023 ved Universitetet i Stavanger. Hennes opprinnelige fagområde er sikkerhet og beredskap i oljesektoren og hun har deretter utviklet ekspertise innenfor fagfeltet pårørendeomsorg.

Program

Torsdag 9. november- Ankomst, mulighet for felles middag om kvelden. fredag – søndag, Kombinasjon av undervisning og veiledning før lunsj og utflukter eller aktiviteter etter lunsj. Mandag 11. november hjemreise.

Grete underviser i teori etter frokost hver dag. Alle deltakere får også individuell veiledning på sitt eget skriveprosjekt.

Undervisningen består i forelesninger om skriveteknikk, ulike dramaturgiske modeller, skriveprosessen, og det praktiske knyttet til å publisere det du har på hjertet.

Kurset egner seg for både deg som vil skrive skjønnlitteratur og faglitteratur. Grete har lang erfaring som forfatter i begge sjangere. Det kan også rett og slett være ditt eget, virkelige liv som er temaet. På kurset vil du kunne få råd, refleksjon og tilbakemelding, enten det gjelder fortellingen om ditt eget liv eller biografien til et menneske du er nysgjerrig på. Du vil lære litt om research på nettet.

En dag vil det være byvandring etter lunsj med norske guider. Dette er en hyggelig vandretur hvor vi forteller om hva vi ser, om Romas historie og byen i dag. Du vil blant annet få se: Pantheon, Jødekvarteret, Isola Tiburina, og bydelen Trastevere med kirken Santa Maria in Trastevere og mye mer. Roma har en dramatisk historie i over 2776 år. Mange av disse er beskrevet i fiksjons- og fakta-litteratur. Mange av våre egne kjente forfattere, slik om Sigrid Undset, Henrik Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnsson, tilbrakte mye tid i Roma og Italia. Her fikk de inspirasjon til eget forfatterskap. Det får kanskje du også?

Hvem passer kurset for?

Dette kurset egner seg for deg som drømmer om å skrive din egen roman, novelle eller fagbok, og som har behov for veiledning og inspirasjon for å komme videre. Kurset passer også for deg som har planer om et biografisk eller selvbiografisk skriveprosjekt, eller trenger drahjelp til å utforske, forstå og finne hode og hale til dine egne livserfaringer.

Mer informasjon

Hva skal så til for å realisere forfatterdrømmen? Hva er de viktigste grepene du må mestre for å skrive en bok?

Tittelen forfatter er ikke en beskyttet tittel. Du trenger ingen spesiell utdanning for å kunne bli forfatter. Det du trenger, er en god idé, tro på eget prosjekt, masse stå-på-vilje og store mengder utholdenhet. I tillegg må du ha tid til å skrive. Ro til å tenke. Men kanskje viktigst av alt: inspirasjon.

Roma er en fantastisk by for forfatterspirer! Der kan man gå i gamle, kjente forfatteres fotspor. Der kan du rusle rolig gatelangs, gjennom trange smug og streder, over plasser og små, glemte torg, og tenke at her – kanskje akkurat her, gikk Sigrid Undset for over hundre år siden! Du kan slå deg ned ved en liten gatekafé, observere folkelivet, kjenne på Romas puls, puste rolig før du henter frem notatboken eller PC-en og skriver en setning eller to. Kanskje lager du en liten skisse av et lokalt torg, en kirke, en vakker fontene – eller en av de mange vannpostene, kalt Il nasone (som betyr stor nese).

Kursleder Grete Kvalheim

Anbefalt litteratur

Tre muntre herrer i Roma (2005) En norsk fortelling om en reise foretatt til Roma etter 2000 av journalist Jan E. Hansen, pater Kjell Arild Pollestad og professor i arkitektur Thomas Thiis-Evensen. Boken viser med all tydelighet forskjellen i fortellerstilen til de tre forfatterne.

Jenny av Sigrid Undset. Dette er en skjønnlitterær roman, og var Sigrid Undsets kunstneriske gjennombrudd (1911). Den vakte oppsikt med sin uredde åpenhet om erotiske forbindelser. Romanen handler om Jenny Winge, og vi følger henne i en periode over tre år fra starten i Roma.

Å skape fortellinger, den lille skriveboka av Merete Morken Andersen. Den handler om å skape fortellinger. Morken Andersen er forfatter og tidligere forlagsredaktør. Nå underviser hun på Universitetet i Sørøst-Norge.

Skriveboka (4. opplag 2016) også av Merete Morken Andersen. Boka omhandler skjønnlitterær skrivning, fagskriving og terapeutisk skrivning. Den er beregnet på alle som ønsker å komme i gang med skriveprosjekter.

Pris: 15 500,-
Antall dager: 3 hele dager med kurs
Inkludert:

  • Undervisning og rettledning
  • 4 overnattinger på hotell i dobbeltrom
  • En byvandring med guider
  • Vinsmaking på Enoteca Domus Vini i Monti

Følgende tilvalg kan gjøres:

  • Enkeltromstillegg kr. 1700.-
  • Velkomstmiddag torsdag 9. november kr. 800, inkludert vin
  • Transport til og fra flyplassen

Kontakt arrangør:

post@italiapartner.no / telefon: +47 98209041

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *