Arrangementer i Roma

Et dypdykk i Konstantinbuen i Roma – foredrag av Hugo Flaten

Arrangør: Det italienske kulturinstitutt i Oslo. (Istituto Italiano di Cultura a Oslo)

Keiser Konstantin er den romerske keiseren som har hatt den største og en helt avgjørende betydning for å endre verdenshistoriens gang. Som den første kristne keiseren markerte han et skille mellom keisernes Roma og det kristne Roma, etter hvert pavenes Roma, som sentrum for hele kristenheten.
Konstantinbuen, der den står like ved Colosseum, er et minnesmerke over hans seier over sin rival Maxentius i slaget ved Ponte Milvio 28. oktober 312, en seier hvor kristne symboler etter tradisjonen tilskrives en avgjørende betydning.

I dette foredraget (på norsk) ved Hugo Flaten, ser vi nærmere på Konstantinbuen og alle dens spennende elementer og historier. Hadde Konstantin «en ledsagende guddom» med seg i kampen og seieren som forandret verdenshistorien? Er Konstantinbuen også et kristent monument?

Konstantinbuen er absolutt verdt et dypdykk!

Foredraget strømmes også direkte på https://www.facebook.com/DetItalienskeKulturinstituttIOslo/live (tilgjengelig også for dem som ikke har en facebook-profil) For å få tilgang til det strømmete foredraget, er det tilstrekkelig å klikke på lenken over ved oppstart av foredraget kl. 19.00. (Det trengs altså ingen registrering eller betaling av noe slag).

Dato

11 mai 2022
Utløpt!

Tid

19:00
Kategori